October 21, 2024
Політика

НКРЕКП схвалила ліцензійні умови госпдіяльності з агрегації на ринку е/е

Сер 29, 2023

Київ. 29 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), на засіданні у вівторок схвалила постанову “Про затвердження ліцензійних умов провадження господарської діяльності з агрегації на ринку електричної енергії”.

“Прийняття зазначеної постанови забезпечить впровадження нової бізнес-моделі побудови взаємовідносин на ринку е/е, пов’язаної з об’єднанням агрегатором електроустановок, призначених для виробництва та/або споживання, та/або зберігання е/е, з метою купівлі-продажу е/е, надання допоміжних послуг та/або балансувальних послуг на ринку е/е”, – повідомив регулятор на своєму сайті за підсумками ухваленого рішення.

Як пояснили в НКРЕКП, проєкт постанови розроблено на виконання вимог законодавства, зокрема положень статей закону “Про ринок електричної енергії” (з урахуванням змін, внесених законом №3220-IX “Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення та “зеленої” трансформації енергетичної системи України”).

Проєкт постанови, зокрема, визначає вичерпний перелік документів, які додаються до заяви про отримання ліцензії на провадження госпдіяльності з агрегації на ринку е/е, а також перелік організаційних, кадрових, технологічних та спеціальних вимог, обов’язкових під час провадження відповідної діяльності.

Джерело: https://www.nerc.gov.ua/news/nkrekp-shvalila-licenzijni-umovi-provadzhennya-gospodarskoyi-diyalnosti-z-agregaciyi-na-rinku-elektrichnoyi-energiyi