October 17, 2024
Економіка

"Нібулон" домовився про довгострокову реструктуризацію фінансових зобов'язань перед Укргазбанком

Вер 6, 2023

Київ. 6 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Один із найбільших операторів зернового ринку України ТОВ “СП “Нібулон” (Миколаїв) домовилося про довгострокову реструктуризацію фінансових зобов’язань з АБ “Укргазбанк”, повідомила пресслужба зернотрейдера.

“Рішення щодо реструктуризації фінансових зобов’язань компанії “Нібулон” стратегічно важливе насамперед для забезпечення продовольчої безпеки в умовах повномасштабного вторгнення. Компанія, яка є одним із найбільших агровиробників України, на жаль, зазнала чималих втрат із початком воєнних дій. Тож потребує всілякої підтримки”, – зазначив в. о. голови правління Укргазбанку Родіон Морозов.

За його інформацією, команда банку опрацювала питання реструктуризації фінансових зобов’язань компанії та підписала довгострокову реструктуризацію, яка “дозволить “Нібулону” подолати складні часи”.

“Рішення Укргазбанку є прикладом ефективної взаємодії держави та бізнесу заради економічної стійкості та майбутньої розбудови України”, – сказав СЕО “Нібулону” Андрій Вадатурський та подякував Укргазбанку за гнучкість та оперативність у прийнятті рішень.

Як повідомлялося, нещодавно “Нібулон” домовився з Кредобанком про реструктуризацію умов кредитного договору, який пролонговано на шість років із пільговою процентною ставкою та відтермінуванням погашення основного боргу.

ТОВ “СП “Нібулон” було створено у 1991 році. До російського військового вторгнення зернотрейдер мав 27 перевантажувальних терміналів і комплексів із приймання сільгоспкультур, потужності для одноразового зберігання 2,25 млн тонн продукції АПК, флот із 83 суден (із них 23 буксири), а також володів Миколаївським суднобудівним заводом.

“Нібулон” до війни обробляв 82 тис. га землі в 12 областях України та експортував сільгосппродукцію до більше ніж 70 країн світу.

Зернотрейдер у 2021 році експортував максимальні за час свого існування 5,64 млн тонн сільгосппродукції, досягнувши рекордних обсягів постачань на зовнішні ринки в серпні – 0,7 млн тонн, у четвертому кварталі – 1,88 млн тонн і в другому півріччі – 3,71 млн тонн.

Втрати “Нібулону” від повномасштабного військового вторгнення РФ досягли $400 млн. Наразі зернотрейдер працює на 30% потужностей, створив спеціальний підрозділ для розмінування сільгоспземель.

Джерело: https://www.facebook.com/nibulonltd