October 17, 2024
Економіка

"Нібулон" з 1 серпня перейшов на електронний документообіг із постачальниками

Сер 1, 2023

Київ. 1 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – ТОВ “СП “Нібулон” (Миколаїв), один із найбільших операторів на зерновому ринку України, з 1 серпня 2023 року перейшов на електронний документообіг у взаємодії з постачальниками і формуватиме всі документи за договірними зобов’язаннями в програмі “Кабінет постачальника”, повідомила пресслужба компанії.

За словами директора з торгівлі “Нібулону” Володимира Славинського, перехід постачальників на електронний документообіг – це добровільний вибір кожного контрагента.

“Уже зараз можна відзначити, що до 10% залишаться працювати в паперовому форматі. У будь-якому разі, ми в “Нібулоні” продовжуємо дотримуватися традиції високої якості документального оформлення торговельних операцій. У цьому сенсі акредитація постачальника “Нібулоном”, чи то паперова, чи то цифрова, буде для нього умовним “квитком” у світ глобальної торгівлі”,- зазначив Володимир Славинський.

На сьогодні в системі вже зареєстровано 1,8 тис. постачальників на 2023/24 маркетинговий рік.

ТОВ “СП “Нібулон” створено 1991 року. До російського військового вторгнення зернотрейдер мав 27 перевантажувальних терміналів і комплексів із приймання сільгоспкультур, потужності для одноразового зберігання 2,25 млн тонн продукції АПК, флот із 83 суден (із них 23 буксири), а також володів Миколаївським суднобудівним заводом.

“Нібулон” до війни обробляв 82 тис. га землі в 12 областях України та експортував сільгосппродукцію до більш ніж 70 країн світу.

Зернотрейдер 2021 року експортував максимальні за час свого існування 5,64 млн тонн сільгосппродукції, досягнувши рекордних обсягів постачань на зовнішні ринки в серпні – 0,7 млн тонн, у четвертому кварталі – 1,88 млн тонн і в другому півріччі – 3,71 млн тонн.

Втрати “Нібулона” від повномасштабного військового вторгнення РФ досягли $400 млн. Наразі зернотрейдер працює на 30% потужностей, створив спеціальний підрозділ для розмінування сільгоспземель і почав виробництво на своїх судноверфях у Миколаєві першого судна для розмінування міжнародних водних шляхів.

Нещодавно зернотрейдер залучив EUR27 млн від Експортно-інвестиційного фонду Данії (EIFO) на збільшення потужностей філії “Бессарабський” в Ізмаїлі, де буде побудовано елеватор і борошномельний завод.