October 18, 2024
Політика

Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги, у переліку – танки Leopard 1 і система РЛС

Сер 31, 2023

Київ. 31 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Німецький уряд надав черговий пакет військової допомоги Україні, у переліку – бойові танки Leopard 1, радіолокаційна система повітряного спостереження, безпілотники, спецтехніка, набої та польовий шпиталь, повідомляється на сайті уряду ФРН.

У документі зазначені зміни порівняно з попереднім оновленням наданої техніки та озброєння.

Зокрема, у переліку: “20 основних бойових танків LEOPARD 1 A5 (до: 10), 3 РЛС повітряного спостереження TRML-4D (до: 2), 104 розвідувальні безпілотники VECTOR (до: 88), 46 сідельних тягачів 8×8 HX81 і 41 напівпричіп (раніше: 42/37), 35,63 млн патронів до вогнепальної зброї (до: 22,51)”.

Крім цього, в Україну відправлено польовий шпиталь.

“Із міркувань безпеки Федеральний уряд утримується від надання докладної інформації про способи і терміни транспортування до моменту передачі”, – зазначено в документі.

Наголошується, що постачання техніки та озброєнь для України здійснюються із запасів Федеральних збройних сил, а також за рахунок поставок промислових підприємств, що фінансуються з коштів, які виділяються Федеральним урядом на зміцнення потенціалу безпеки.

Зазначено, що “фінансування ініціативи з нарощування безпекового потенціалу становить 5,4 млрд євро на 2023 рік (після 2 млрд євро на 2022 рік) і додаткові дозволи на прийняття зобов’язань у наступні роки на суму 10,5 млрд євро”.

Ці кошти мають бути спрямовані насамперед на військову допомогу Україні. Водночас вони будуть використані для поповнення запасів Федеральних збройних сил для товарів, доставлених в Україну, а також для внесків Німеччини до Європейського фонду миру (EPF), з якого витрати, понесені у зв’язку з наданням військової допомоги Україні, можуть бути відшкодовані державам-членам ЄС.

Джерело: https://www.bundesregierung.de/breg-en/news/military-support-ukraine-2054992