October 27, 2024
Економіка

Одеська ОВА запрошує громадськість підписати Меморандум про детінізацію експорту української с/г продукції

Лип 13, 2023

Київ. 13 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко закликав громадські організації та всіх зацікавлених осіб приєднатися до підписання Меморандуму з Одеською ОДА про зміцнення співробітництва в аграрному, транспортному та продовольчому секторах для детінізації експорту української сільгосппродукції та забезпечення продовольчої безпеки.

“Український бюджет може втрачати в офшорах мільярди доларів. Подолання тіньових механізмів, детінізація та деофшоризація економіки – завдання не з легких, але необхідне для кожного громадянина і країни в цілому. Не допустити його можна, але за партнерства та об’єднавши зусилля влади та легального бізнесу у форматі win-win”, – написав він у середу в телеграм-каналі.

Метою меморандуму є забезпечення прозорості ланцюгів поставок від виробника до споживача, зокрема, підтвердження походження та якості української агропродукції, що постачається на світові ринки.

За словами голови Одеської ОВА, учасники меморандуму будуть стратегічними партнерами Одеської ОВА в розбудові нової експортної інфраструктури, рівних умов для ведення бізнесу та отримуватимуть консультації щодо ведення спільних дій з цих питань.

До підписання меморандуму вже долучилися Українська зернова асоціація (УЗА), ТОВ “Дельта Вілмар Україна” та ТОВ СП “Нібулон”.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/2004