October 21, 2024
Політика

Одеські правоохоронці викрили на хабарництві посадовця Держпродспоживслужби

Чер 30, 2023

Київ 30 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – В Одеській області правоохоронці викрили на хабарництві посадовця керівної ланки Держпродспоживслужби, повідомляє Головне управління Національної поліції в Одеській області.

“Працівник Подільського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області вимагав неправомірну вигоду від місцевого підприємця в обмін на дозвіл, необхідний тому для участі в публічних закупівлях”, – йдеться в повідомленні ГУ Нацполіції в Одеській області на сайті в п’ятницю.

Повідомляється, що викрили зловмисника слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності Слідчого управління ГУНП в Одеській області спільно з працівниками Управління Служби безпеки України в Одеській області та за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

Як з’ясували правоохоронці під час досудового розслідування, бізнесмен, який займається роздрібною торгівлею продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами, звернувся до Держпродспоживслужби в Подільському районі для оформлення експлуатаційного дозволу на діяльність зі зберігання харчових продуктів тваринного походження. Посадовець же, нехтуючи законною процедурою, почав вимагати у громадянина $1 тис., погрожуючи в іншому разі внести негативні відомості до акту позапланового інспектування дотримання підприємцем вимог законодавства про харчові продукти, що не дозволило б тому отримати потрібний дозвіл.

Як зазначається в повідомленні, правоохоронці “затримали недобросовісного посадовця на гарячому, одразу після передачі йому всієї суми неправомірної вигоди. Отримані злочинним шляхом кошти поліцейські вилучили як речовий доказ”.

“На підставі зібраної доказової бази зловмиснику повідомили про підозру у проханні та одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення та невчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди, вчиненому службовою особою, яка займає відповідальне становище”, – ідеться в повідомленні Нацполіції.

Злочин кваліфікують за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, що тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна.

Джерело: https://od.npu.gov.ua/news/na-odeshchyni-pravookhorontsi-vykryly-u-khabarnytstvi-posadovu-osobu-kerivnoi-lanky-derzhprodspozhyvsluzhby?fbclid=IwAR0RLW_xCyGCh1LJMMVplnDrYKFiK5vzJ1khec-XCLiJVhnuuofpcb5iQIg