October 22, 2024
Економіка

"ОККО" поповнила свій автопарк 37 новими автотягачами Scania

Лип 10, 2023

Київ. 10 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Автопарк мережі “ОККО” в червні-липні поповнився 37 новими автотягачами Scania, повідомила пресслужба компанії.

За словами директора компанії “Автотранском” (входить до складу “ОККО”) Віктора Філоненка, мережа поетапно збільшує свої потужності, зокрема оновлює автопарк завдяки новим закупівлям і виведенню з експлуатації транспорту початку 2000-х років.

В “ОККО” зазначили, що виробник авто забезпечує високий рівень покриття сервісними центрами по Україні, що дуже важливо для компанії, оскільки об’єкти мережі працюють у всіх регіонах країни. Крім того, модельні ряди Scania G450 – універсальні для всіх типів напівпричепів-цистерн, що використовуються для транспортування пального.

“Я радий, що нам вдалося налагодити тісний діалог із “Автотранском”, результатом якого стала угода на 37 сідельних тягачів Scania G450 із фінансуванням від нашої власної лізингової компанії “Сканія Кредит Україна”. Логістика наразі відіграє ключову роль в Україні, особливо на ринку роздрібної торгівлі пальним”, – зазначив генеральний директор “Сканія Україна” Хокан Йюде.

Мережа АЗК “ОККО” (“Концерн “Галнафтогаз”) входить до складу OKKO Group. Є однією з найбільших автозаправних мереж в Україні, яка налічує близько 400 автозаправних комплексів. Мажоритарним акціонером компанії є Віталій Антонов, серед міноритарних – Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР).

За словами СЕО “ОККО” Василя Даниляка, мережа за підсумками 2022 року посіла чверть роздрібного ринку продажу пального в Україні, збільшивши свою частку на 7 п.п. порівняно з 2021 роком.