October 23, 2024
ОККО Group почала будівництво всесезонного гірського курорту вартістю $1,5 млрд
Uncategorized

ОККО Group почала будівництво всесезонного гірського курорту вартістю $1,5 млрд

Жов 23, 2024

ОККО Group почала будівництво всесезонного гірського курорту GORO Mountain Resort біля підніжжя гірського масиву Високий Верх на висоті 650 м над рівнем моря у Львівській області, повідомляють на сайті групи в середу.

Сумарні інвестиції в проєкт рекреації оцінюють у $1,5 млрд. OKKO Group завдяки власним і кредитним коштам планує вкласти $500 млн, ще $1 млрд планують залучити в інших інвесторів.

Загальна площа GORO Mountain Resort становитиме майже 1200 га, з яких 360 га заплановано для гірської та лижної інфраструктури, а понад 800 га – для розвитку готельних, комерційних і рекреаційних об’єктів.

На цій території протягом 15 років заплановано збудувати 41 лижну трасу завдовжки 75 км з 342 га засніження, 17,5 км витягів, з яких дві сучасні гондольні канатні дороги та 11 крісельних канатних доріг, а також Welcome- та Mountain-центри.

Будівництво першої черги GORO загальною площею 127 га вже стартувало за 5 км від селища Славське із завершенням у 2028-2029 рр. У її межах передбачено 10 лижних трас завдовжки 13 км, п’ять готельних комплексів на 1100+ номерів разом із рекреаційною інфраструктурою зі спа-зонами, басейнами, ресторанами, дитячими та бізнес-зонами.

«Ми бачимо перспективу, навіть незважаючи на виклики війни, і розуміємо важливість таких амбітних проєктів для соціально-економічного розвитку Львівського регіону. Новий гірський рекреаційний проєкт має стати магнітом для українських та іноземних туристів і потенційних інвесторів, ставлячи сучасну гірську локацію на туристичну карту Європи», – зазначив СЕО OKKO Василь Даниляк.

ОККО Group у GORO Mountain Resort виступає єдиним власником, основним інвестором, майстер-девелопером, забудовником та оператором для забезпечення гармонійного розвитку та цілісної концепції всесезонного рекреаційного проєкту.

Для створення міжнародного формату ОККО Group залучила австрійських експертів світового класу: PKF Hospitality (інвестиційний аналіз і концепція), ILF Group (майстер-план і лижна інфраструктура) і Doppelmayr/Garaventa Gruppe (проєктування підйомників і канатних доріг). Девелопментом і будівництвом нерухомості на території GORO Mountain Resort займається інвестиційно-девелоперська компанія GORO Development, а управляти комплексом буде єдиний оператор.

OKKO Group об’єднує понад 10 різнопрофільних бізнесів у сфері виробництва, торгівлі, будівництва, страхових, сервісних та інших послуг. Флагманською компанією групи є концерн «Галнафтогаз», який управляє однією з найбільших автозаправних мереж в Україні під брендом «ОККО», що налічує близько 400 автозаправних комплексів.

Засновником і кінцевим бенефіціаром групи є Віталій Антонов.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *