October 19, 2024
Економіка

Опозиційні партії Індії об'єдналися, щоб протистояти Моді на виборах

Вер 1, 2023

Київ. 1 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Понад 20 опозиційних партій Індії вирішили створити спільний список кандидатів для виборів 2024 року, щоб кинути виклик панівній партії прем’єр-міністра Нарендри Моді Бхаратія джаната парті (БДП), повідомляє в п’ятницю Associated Press (AP).

Лідер другої за значущістю партії країни “Індійського національного конгресу” Рахул Ганді і колишній лідер партії, його мати Соня провели дводенну зустріч з іншими главами опозиційних партій у Мумбаї. Загалом про спільну роботу домовилися 26 партій.

Вони планують у 2024 році виставляти одного спільного кандидата проти опонентів із БДП у кожному виборчому окрузі і працювати “в дусі співпраці, заснованій на взаємних поступках”.

При цьому представник БДП Самбіт Патра заявив, що опозиціонери лише вдають, що досягли єдності, і під час виборів вони почнуть конфліктувати один із одним.

AP зазначає, що наразі БДП безпосередньо контролює 10 із 28 індійських штатів, а в коаліції з іншими партіями – ще чотири. Також партія займає понад 55% місць у нижній палаті парламенту країни, а Моді є найпопулярнішим наразі індійським лідером.

Очікується, що вибори в Індії пройдуть у травні 2024 року.