October 18, 2024
Політика

Організаторам воєнізованих дитячих формувань в окупованому Мелітополі повідомлено про підозру – прокуратура

Вер 6, 2023

Запоріжжя. 6 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Правоохоронці повідомили про підозру в колабораційній діяльності організаторам чотирьох воєнізованих дитячих рухів “путінського гітлерюгенду” в окупованому Мелітополі.

Як повідомляє прокуратура в Запорізькій області, за даними слідства, проведеного прокурорами Мелітопольської окружної прокуратури, а також ГУ Нацполіції в Запорізькій області, на окупованій території області російські загарбники створили чотири “дитячих військово-патріотичних рухи”.

Як зазначають у прокуратурі, ці організації становлять загрозу національній безпеці України, оскільки насаджують у місцевих підлітків позитивне ставлення до служби в армії РФ і націлені на зміцнення авторитету окупантських адміністрацій у молоді.

Серед “молодіжних рухів”, створених ворогом на території Запорізького регіону, – “регіональний штаб Запорізької області всеросійського дитячо-юнацького військово-патріотичного руху “Юнармія”, яку очолив ректор “Мелітопольського державного університету” – закладу освіти, створеного окупаційною адміністрацією.

Ще три аналогічні дитячі воєнізовані рухи також очолили мелітопольці – троє місцевих колаборанток. Ворожі пропагандистки “за ідеологічними переконаннями” активно залучають мелітопольську молодь і дітей до своїх організацій – “Юг молодой”, “Движение первых”, “Мы вместе с Россией”, де ведуть антиукраїнську діяльність, підтримують збройну агресію РФ проти України, а також здійснюють підготовку дітей до служби в окупаційній армії.

Наразі слідчі ГУ Нацполіції в Запорізькій області проводять досудове розслідування. Чотирьом громадянам України оголошено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

Джерело: https://zap.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=341397