October 17, 2024
Політика

Освітній омбудсмен закликав школи на початку навчального року провести уроки безпеки та відповідні тренування

Вер 1, 2023

Київ. 1 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Освітній омбудсмен Сергій Горбачов закликав керівництво українських шкіл провести уроки безпеки та відповідні тренування на початку навчального року, повідомляє в п’ятницю його пресслужба.

“Розпочинається навчальний рік, він буде складним, але ми вже знаємо, як діяти, що робити, маємо напрацьовані механізми. Звісно, багато питань та проблем ще необхідно вирішити, але частину можливо лише після перемоги. Серед усіх прав учасників освітнього процесу право на життя і здоров’я є абсолютним пріоритетом. Тому найголовніше – це безпека учасників освітнього процесу”, – сказав Горбачов.

Освітній омбудсмен наголосив, що для збереження життя і здоров’я всім учасникам освітнього процесу необхідно дотримуватися простих і зрозумілих правил безпеки.

“Важливо, щоб батьки та вчителі нагадали дітям напередодні навчального року ключові правила безпеки, а головне – дотримувалися їх та демонстрували позитивний приклад дотримання”, – додав він.

Також освітній омбудсмен закликав школи на початку навчального року провести уроки безпеки та відповідні тренування.

“Окремо хочу звернути увагу на необхідність компенсації освітніх втрат, щоб вчасно надолужувати ті втрачені знання і розуміти новий навчальний матеріал”, – заявив Горбачов.