October 19, 2024
Політика

Очільницю окупаційного "міносвіти" в Мелітополі підозрюють у колабораціонізмі – СБУ

Вер 1, 2023

Київ. 1 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Служба безпеки України повідомила про підозру керівниці “міністерства освіти Запорізької області” на окупованій частині регіону.

“Служба безпеки зібрала доказову базу на колабораціоністку Олену Шапурову – керівницю окупаційного “міністерства освіти Запорізької області” в тимчасово захопленій частині регіону. На цій посаді вона виконує завдання кремля з переформатування роботи місцевих закладів освіти за російськими стандартами”, – повідомляє пресслужба СБУ.

Крім цього, раніше підозрювана наказала знищити українські підручники, а також повністю переписати освітню програму з історії України на користь країни-агресора. Зловмисниця також змушує вчителів і школярів співати гімн РФ під час “навчального” процесу та під час святкування пам’ятних дат країни-агресора.

“За тотальну русифікацію українських шкіл у тимчасово окупованій частині Запоріжжя колаборантка отримала в кремлі “орден дружби” від путіна”, – зазначають в СБУ.

Слідство встановило, що жінка почала добровільно співпрацювати з ворогом одразу після окупації Мелітополя. Зловмисниця очолювала один із коледжів міста та одна з перших підтримала російських загарбників.

“За це рашисти призначили її до складу місцевої окупаційної адміністрації рф, де вона очолила “освітню” сферу”, – зазначено в повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили жінці про підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Правоохоронці продовжують комплексні заходи для притягнення колаборантки до відповідальності, оскільки та перебуває на тимчасово окупованій частині України.

Розслідування проводилося під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора.

Джерело: https://t.me/SBUkr/9499