October 18, 2024
Економіка

Переробники закликали виробників молока утримати баланс внутрішнього ринку через зниження експорту та зростання імпорту сиру

Лип 7, 2023

Київ. 7 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Спілка молочних підприємств України (СМПУ) закликала виробників молока до спільних дій для утримання балансу ринку у зв’язку зі значним скороченням експорту і зростанням імпорту всіх видів сирів, повідомили в пресслужбі асоціації.

“З початку року обсяг експорту сиру скоротився вдвічі – з 3,5 тис. тонн у першому кварталі до 1,8 тис. тонн – у другому. Водночас імпорт сиру за той самий період зріс на 23%. Зараз Україна імпортує сирів у п’ятеро більше, ніж експортує. Водночас склади сироварних компаній заповнені готовою продукцією”, – йдеться в повідомленні СМПУ.

За інформацією експертів, у третьому кварталі очікування українських експортерів щодо зовнішньої торгівлі сирами песимістичні, вони очікують подальшого зростання імпорту на тлі зниження експорту.

“Для підтримки своїх постачальників, виробників молока в умовах обмеженого експорту заводи уникають скорочення закупівель сировини та продовжують працювати значною мірою на заповнення складів”, – наголосили в СМПУ та закликали колег із переробки, а також виробників молока утримати баланс ринку.

Джерело: https://uadairy.com/pro-smpu/pro-spilku/