October 24, 2024
Економіка

Пивоварна компанія AB InBev скоротить 2% співробітників у США

Лип 28, 2023

Лювен. 28 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Найбільший у світі пивоварний концерн, бельгійська Anheuser-Busch InBev NV (AB InBev), планує скоротити 2% співробітників у США на тлі різкого зниження продажу пива Bud Light, повідомляє MarketWatch.

Скорочення не стосуватимуться рядового персоналу, включно з працівниками складів і точок продажу. Наразі кількість співробітників AB InBeV у країні становить 19 тис.

Обсяг продажу Bud Light, який понад 20 років залишався найпопулярнішою маркою пива в Сполучених Штатах, почав падати у квітні цього року на тлі невдалої рекламної кампанії в соціальних мережах, після якої багато споживачів стали бойкотувати бренд. За чотири тижні до 15 липня продаж Bud Light у США впав на 29,8% у річному вираженні, повідомляють аналітики Bank of America з посиланням на дані Nielsen.

Негативну динаміку за цей період також продемонстрував Budweiser – обсяги реалізації пива цієї марки знизилися на 15%. При цьому продаж Coors Light зріс на 17%, Miller Lite – на 12,5%, Yuengling – на 38%. Сукупний обсяг продажу продукції AB InBev за цей час зменшився на 15,3% за скорочення споживання пива загалом у країні на 2,7%.

У своїй заяві про плановані звільнення компанія не акцентувала увагу на бойкоті Bud Light, незважаючи на його значний вплив на фінансові показники пивоварного концерну.

Акції Anheuser-Busch InBev у Брюсселі дешевшають на 0,4% під час торгів у п’ятницю.