October 18, 2024
Політика

Правоохоронці здійснили обшуки в керівниці регіонального підрозділу податкової у зв'язку з придбанням елітної нерухомості в столиці

Чер 26, 2023

Київ. 26 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – У межах розслідування кримінального провадження про незаконне збагачення правоохоронці здійснили обшуки в керівниці регіонального підрозділу податкової служби, повідомляє Офіс генерального прокурора.

“За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора в межах розслідування за фактом незаконного збагачення проведено обшуки в керівниці одного з регіональних підрозділів Державної податкової служби (ч. 1 ст. 368-5 КК України)”, – ідеться в повідомленні відомства в телеграм-каналі в понеділок.

За даними слідства, у 2023 році матір керівниці підрозділу податкової набула право власності на квартиру та два паркомісця в одному з елітних житлових комплексів Києва.

“За попередньою оцінкою, ринкова вартість майна суттєво перевищує офіційні доходи як самої податківиці, так і її матері”, – уточнюється в повідомленні.

Правоохоронці здійснили санкціоновані обшуки за місцем проживання та роботи чиновниці. “Перевіряють факти можливого отримання доходу від продажу майна на тимчасово окупованій території України”, – зазначають у відомстві.

Досудове розслідування здійснює теруправління ДБР у Києві.

ДБР у телеграм-каналі інформує, що 2021 року чиновниця податкової продала свою квартиру і дві земельні ділянки в Криму, але цих грошей не було б достатньо для купівлі елітної нерухомості в Києві вартістю 12 млн грн.

“Отримані мільйони рублів вона перераховувала на рахунок чоловіка в російському банку, що перебуває під санкціями, сплативши податки до бюджету РФ за реалізацію майна”, – ідеться в повідомленні бюро.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/13802

https://t.me/DBRgovua/3565