October 24, 2024
Політика

Правоохоронці повідомили про підозру українцю, який воює у складі "ЛНР"

Лип 28, 2023

Київ. 28 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Правоохоронці повідомили про підозру 34-річному жителю Луганської області за фактом участі в діяльності терористичної організації “луганська народна республіка” і державної зради (ч. 1, ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України), повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

"За даними слідства, підозрюваний в жовтні 2021 року добровільно вступив та проходив військову службу в "6 окремому мотострілецькому козачому полку імені отамана Платова 2 армійського корпусу народної міліції луганської народної республіки". У зазначеному бойовому підрозділі терористів українець обіймав посаду навідника танку", – зазначено в повідомленні.

Протягом жовтня 2021 року – лютого 2022 року чоловік зі зброєю в руках брав безпосередню участь у силовому спротиві правоохоронним органам України, військовослужбовцям Збройних сил України та іншим представникам сил оборони, задіяним у проведенні Операції об’єднаних сил (ООС), неподалік населених пунктів Первомайськ, Новоолександрівка та Молодіжне Алчевського району Луганської області.

"З початком повномасштабного вторгнення підозрюваний добровільно перейшов на бік ворога – та продовжив свою "службу" на користь ворога та надавав допомогу Російській Федерації у проведенні підривної діяльності проти України, а саме зі зброєю в руках брав активну участь у бойових діях проти Сил оборони України в Луганській та Донецькій областях", – зазначають правоохоронці.

У зв’язку з тим, що підозрюваний переховується від слідства на тимчасово окупованій території України, його оголошено в розшук і щодо нього судом надано дозвіл на затримання. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.