October 22, 2024
Економіка

Прем'єр-міністр Швеції: Сьогодні ми обговоримо шлях України до Європи

Чер 29, 2023

Брюссель. 29 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Прем’єр-міністр Швеції, яка головує в Європейському Союзі, Ульф Крістерссон каже, що на засіданні Європейської ради глави держав та урядів країн-членів ЄС також говоритимуть про прогрес України як країни-кандидата.

Після прибуття на засідання Європейської ради, яке відбудеться у Брюсселі 29-30 червня, Крістерссон сказав: “Сьогодні ми обговоримо шлях України до Європи. У нас є критерії (оцінки виконання умов), і до цього питання ми повернемося потім пізньої осені (коли Європейська комісія представить так званий звіт щодо розширення – ІФ-У). Я думаю, що є тверда прихильність прийняття України, але обговорення триває”.

Відповідаючи на запитання, чи є членство України в НАТО “найкращими гарантіями безпеки”, Крістерссон зазначив, що Швеція “ще не є членом НАТО, а тому не має жодних формалізованих думок щодо того, чи інші члени НАТО мають прийняти Україну”. “Але я думаю, що є дуже серйозні зобов’язання для України, і у плані європейської співпраці, і в плані майбутньої співпраці у сфері оборони. Як це буде формалізовано – це інше питання”, – зазначив прем’єр-міністр Швеції.