October 20, 2024
Економіка

Продаж електронних сигарет у США у 2020-22 рр. зріс майже в 1,5 раза за рахунок підлітків

Чер 28, 2023

Київ. 28 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Продаж електронних сигарет у Сполучених Штатах активно зростає через поширення ароматизованих пристроїв серед підлітків, пише CNBC із посиланням на дані дослідження Центрів з контролю і профілактики захворювань (CDCP), а також організацій CDC Foundation і Truth Initiative.

Роздрібна реалізація електронних сигарет із січня 2020 по грудень 2022 року в США збільшилася на 47%. Причому на частку ароматизованих сигарет на кінець періоду припадав 41,3% сегмента порівняно з 29,2% на початок періоду.

Зростання продажу зафіксовано, незважаючи на зусилля уряду США щодо обмеження поширення ароматизованих електронних сигарет, включно з маркетинговими кампаніями.

“Різкий зліт вживання електронних сигарет серед молоді в 2017 і 2018 роках, головним чином спровокований пристроями JUUL, показав, як швидко можуть змінюватися моделі продажу і вживання, – сказала глава відділу куріння і здоров’я Дейдра Лоуренс Кіттнер. – Дані з роздрібного продажу дають змогу отримувати інформацію в реальному часі про стрімко мінливий ландшафт у сегменті, що є критично важливим для скорочення споживання тютюну серед молоді”.

Управління з контролю якості продуктів харчування та лікарських препаратів (Food and Drug Administration, FDA) на початку 2020 року анонсувало заборону на продаж змінних резервуарів із рідиною для електронних сигарет із солодкими та фруктовими смаками. Завдяки такій забороні продаж пристроїв Juul і Vuse, що використовують такі резервуари, різко знизився.

Однак заборона не стосувалася одноразових електронних сигарет. Як наслідок, споживачі почали переходити на них, і частка таких пристроїв у загальних продажах зросла до 51,8% на кінець 2022 року порівняно з 24,7% на початку 2020 року, пише CNBC.

“Тютюнова індустрія прекрасно знає, що ароматичні добавки приваблюють дітей, і що молоді люди особливо схильні до нікотинової залежності”, – сказав глава Truth Initiative Робін Коваль.