October 17, 2024
Політика

Прокуратура повідомила про підозру 14 підприємцям з окупованого Криму

Сер 1, 2023

Київ. 1 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Правоохоронці повідомили про підозру 14 колаборантам із Криму, які співпрацюють з окупаційною владою, повідомляє прокуратура АРК і м. Севастополя.

“Прокуратура автономії повідомила про підозри ще 14 колаборантам із Криму, які співпрацюють з окупантами на півострові. Дії підозрюваних кваліфіковано за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Їм загрожує до п’яти років позбавлення волі”, – йдеться в повідомленні прокуратури у фейсбуці у вівторок.

Як повідомляється, встановлено, що “підозрювані, починаючи з 2022 року, постачають товари та забезпечують роботу низки окупаційних адміністративних та силових структур на півострові, які фінансуються з російського держбюджету в рамках оборонного замовлення ворога. Зокрема, підозрювані співпрацюють з управліннями міністерств надзвичайних подій та внутрішніх справ по Криму, їхніми структурними підрозділами, а також незаконно створеними прокуратурою міста Севастополь і військовою прокуратурою Чорноморського флоту”.

Як наголошується в повідомленні, за співпрацю з РФ “підозрювані отримали з держбюджету РФ понад 41 млн російських рублів, що дорівнює вартості понад 150 дронів моделі DJI MAVIC 3”.

Спеціальне досудове розслідування здійснює ГУ СБУ в АР Крим.

Джерело: https://www.facebook.com/prok.arkrym/posts/pfbid0Pur1AQfXbTu1LvFB9yYqH9FnozwmTsZ5BF4UyP9WrYP4zWCYbh2UQCiEbFKMEsEBl