October 18, 2024
Політика

Підключено до енергосистеми енергоблок ТЕС 190 МВт, через негоду знеструмлено 100 тис. споживачів – Міненерго

Сер 31, 2023

Київ. 31 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Станом на 31 серпня після завершення капітального ремонту під’єднано до енергосистеми енергоблок на одній із ТЕС із робочою потужністю 190 МВт.

“Загалом уже відремонтовано і перебувають у ремонті 24 енергоблоки теплової генерації потужністю понад 4,3 тисячі МВт. Це понад 60% загальної кількості”, – повідомило Міністерство енергетики в четвер.

Як зазначили у відомстві, країною продовжує рухатися потужний грозовий фронт зі шквальним вітром, через що в західних і центральних областях знеструмлено близько 100 тис. споживачів у 263 населених пунктах. Більшість – на Львівщині, де на світло чекають понад 77 тис. осіб у 152 населених пунктах. Енергетики виконують інтенсивні ремонтні роботи.

“Триває ворожий терор прифронтових і прикордонних з РФ областей. Через нічний обстріл пошкоджено мережі в Покровському районі Дніпропетровської області. Без світла близько 200 споживачів у населених пунктах біля Нікополя”, – додали в міністерстві.

Крім того, через нещодавні обстріли було пошкоджено повітряну лінію 10 кВ і знеструмлено один населений пункт поблизу Одеси. Наразі ремонтні роботи завершено, споживачів заживлено.

Залишається також знеструмленими частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Херсонській, Харківській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє ситуація безпеки.

Як поінформували в Міненерго, у Херсоні минулої доби відновили 1,5 км кабельної мережі 6 кВ і під’єднали до електромережі кілька багатоповерхівок у мікрорайоні Острів, які були знеструмлені після підтоплення. Без світла в місті залишаються близько 9,7 тисяч споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, але ремонтні роботи сповільнені через обстріли.

За даними відомства, комерційний імпорт електроенергії за минулу добу становив 2 058 МВт-год, експорт відсутній.

Джерело: https://t.me/energyofukraine/756