October 19, 2024
Політика

Підприємців із Черкас, які продали медзакладу товар за підробленими документами, обвинувачують у шахрайстві – облпрокуратура

Вер 4, 2023

Київ. 4 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Подружжя підприємців із Черкаської області постане перед судом за обвинуваченням у заволодінні бюджетними коштами на суму 1,1 млн грн обманним шляхом через надання підроблених документів на відкриті торги, оголошені одним із комунальних медичних закладів м. Черкаси, повідомляє пресцентр Черкаської обласної прокуратури в понеділок.

Слідство встановило, що подружня пара ввела в оману покупця та реалізувала раніше вживані медичні вироби під виглядом нових, без будь-яких гарантійних зобов’язань, за що безпідставно отримала на свій рахунок кошти сумою понад 1,1 млн грн. Для цього вони подали в систему відкритих торгів за власними електронними цифровими підписами підроблені паспорти якості, інструкції з використання медичних виробів, що не відповідають законодавству України у сфері обігу та використання медичних виробів, у результаті чого торги виграли.

Обвинувачення висунуто за ст. 190 (шахрайство), ст. 358 (підроблення) Кримінального кодексу України.