October 21, 2024
Політика

Рада директорів 3M схвалила виплату $6 млрд у справі про затички для вух – WSJ

Сер 29, 2023

Київ. 29 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Рада директорів американської 3M Co., що випускає понад 60 тис. найменувань різних товарів, схвалила виплату $6 млрд для врегулювання претензій у справі про затички для вух, пише The Wall Street Journal.

За словами поінформованих джерел газети, суму буде виплачено протягом кількох років. Раніше передбачалося, що компанія виплатить близько $5,5 млрд. Деякі аналітики очікували, що сума становитиме $10-15 млрд.

Понад 300 тис. позивачів, включно з ветеранами збройних сил США, стверджують, що 3M і куплена нею 2008 року Aearo Technologies випустили дефектні затички для вух, які не змогли захистити їхній слух від негативного впливу шуму.

3M заявляла, що затички для вух справно виконують свою функцію за умови використання людьми, які пройшли відповідний інструктаж.

У 2018 році холдинг погодився виплатити американському уряду $9,1 млн для врегулювання претензій у тому, що затички для вух, всупереч відчуттям, можуть нещільно розташовуватися у вушному каналі. Незабаром після цього на компанію почали подавати до суду ветерани.