October 25, 2024
Економіка

РА "Рюрік" оновило рейтинг "Інноваційний страховий капітал" на рівні "uaАА+"

Лип 12, 2023

Київ. 12 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Національне рейтингове агентство “Рюрік” оновило ПрАТ “Інноваційний страховий капітал” (ІНСК, раніше – СК “Юнісон страхування”, Київ) довгостроковий кредитний рейтинг позичальника на рівні “uaАА +” інвестиційної категорії з прогнозом “у розвитку”.

Як повідомляється на сайті РА, для визначення рейтингів використовували надану страховиком інформацію та фінансову звітність з 1 січня 2018 року до 1 квітня 2023 року, а також публічну інформацію та власні бази даних.

До позитивних факторів, зокрема, належать високий запас платоспроможності, що значно перевищує нормативне значення, високі показники ліквідності, за якого коефіцієнт швидкої ліквідності (quick ratio) становив 358% за рекомендованого мінімуму 60%, достатній рівень фінансової автономії компанії, тому що рівень покриття активів і страхових резервів власним капіталом становив 72% та 606% відповідно, а також наявність облігаторних договорів перестрахування ризиків із перестраховиками-нерезидентами, що мають рейтинг А+ (superior) від міжнародного рейтингового агентства “Укрзалізниця”.

До негативних факторів зараховано значну витратність діяльності, враховуючи високу питому вагу адміністративних витрат, що чинить тиск на фінансові результати компанії.

Як повідомлялося, СК “ІНСК” працює на ринку страхування України з 2004 року, має 26 ліцензій на здійснення 17 видів добровільного страхування і дев’ять – обов’язкового.

ПрАТ “ІНСК” 14 липня 2017 року позбулося статусу асоційованого члена Моторного (транспортного) страхового бюро України через заборгованість до фондів бюро.

Статутний капітал компанії становить 20 млн грн.