October 27, 2024
Політика

Росіяни готують псевдовибори на окупованій частині Запорізької області – Генштаб

Сер 25, 2023

Київ. 25 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – В одному з тимчасово окупованих населених пунктів Запорізької області окупаційна влада планує проведення псевдовиборів у змішаному форматі: показове голосування на дільницях та обхід квартир і будинків, повідомляє Генштаб збройних сил України.

“Обхід будинків передбачається розпочати завчасно. Починаючи з 30 серпня цього року представники окупаційної влади почнуть обхід квартир для збору голосів. Крім того в цьому регіоні з’являються особи, яких привозять із території рф та розселяють в покинутих будинках місцевих жителів. Даний факт пов’язаний із підготовкою фальсифікації голосування та створення потрібної картинки для російських медіа”, – йдеться у зведенні, опублікованому у фейсбуці.

Також посилюється тиск на місцеве населення з вимогою отримувати російські паспорти. Зокрема, запроваджується вимога, що оплата комунальних послуг, інтернету та мобільного телефону неможлива без російського громадянства.

“З метою посилення тиску на місцеве населення в даному регіоні відмічається збільшення чисельності військовослужбовців чеченської національності, які поводяться дуже агресивно та жорстко відносяться до порушення комендантської години місцевим населенням”, – інформували в Генштабі.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua