October 26, 2024
Економіка

РФ може заблокувати гуманітарні ініціативи після узгодження гарантій безпеки країнами G7 для України – Зеленський

Лип 13, 2023

Київ. 13 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент Володимир Зеленський упевнений, що РФ може заблокувати гуманітарні ініціативи після узгодження гарантій безпеки країнами G7 для України, повідомила пресслужба глави держави.

“Я впевнений, що після сьогоднішнього акцептування гарантій безпеки вони зараз робитимуть ті чи інші зриви важливих гуманітарних проектів. Росія завжди так реагує: не дотримується слова й постійно хоче блокувати ті чи інші гуманітарні коридори, щоб створити нову кризу”, – цитує пресслужба слова Зеленського.

Зеленський зазначив, що існують ризики блокування Чорноморської зернової ініціативи. “На нашому засіданні питання порушував Президент Ердоган, який говорив, що Туреччина підтримує цю ініціативу. Є ризики. Ми це обговорювали з Президентом Ердоганом під час мого візиту у Стамбул, на нашій зустрічі”, – зазначив глава держави.

Зеленський також виступив за участь Генерального секретаря ООН Антоніу Гуттереша в переговорах із Росією про продовження дії Чорноморської зернової ініціативи.

“З нашого боку ми нічого не порушуємо, нічого не блокуємо. Ми не домовлялися з Росією – ми домовлялися з ООН і Туреччиною, а вони домовлялися з Росією”, – сказав президент.

Джерело: president.gov.ua/news/volodimir-zelenskij-ne-viklyuchaye-sho-rosiya-sprobuye…