October 18, 2024
Економіка

Саміт ЄС обговорить заколот ПВК "Вагнер" – високопоставлений чиновник ЄС

Чер 26, 2023

Брюссель. 26 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Лідери Європейського Союзу обговорять заколот найманців ПВК “Вагнер” у рамках засідання Європейської ради, яке відбудеться 29-30 червня в Брюсселі.

Про це напередодні засідання в понеділок у Брюсселі на умовах анонімності повідомив журналістам високопоставлений європейський чиновник.

За його словами, лідери обговорять недавні події, так само як і обміняються наявними у них даними розвідок. “Є багато трактувань щодо того, що сталося, і у лідерів буде можливість це обговорити”, – зазначив співрозмовник журналістів.

Він не став озвучувати будь-які висновки з подій у Росії, зазначивши, що саме це і належить зробити на засіданні Ради. “Але те, що ми бачили, викликає стурбованість, це було радикально, і Рада дасть цьому оцінку”, – пояснив високопоставлений європейський чиновник.

Він також не виключив, що заколот може бути використаний українцями в рамках контрнаступу, так само як і посилить і ще більше об’єднає країни-члени ЄС для подальшої підтримки України, навколо “підтримувати так довго, скільки це буде потрібно”.