October 23, 2024
Політика

СБУ затримала на Вінниччині колишнього бойовика "ДНР", який хотів утекти в невизнане Придністров'я

Сер 29, 2023

Київ. 29 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Служба безпеки України розшукала і затримала ще одного бойовика терористичної організації “ДНР”, який тривалий час переховувався від правосуддя за участь у війні проти України, інформують в СБУ.

“Зловмисника було затримано поблизу кордону з невизнаним Придністров’ям, куди він намагався втекти, щоб уникнути покарання за свої злочини”, – йдеться в повідомленні української спецслужби в телеграм-каналі у вівторок.

За даними слідства, затриманий – житель міста Костянтинівка Донецької області. У 2014 році він приєднався до “Слов’янського полку” – підконтрольного РФ терористичного угруповання на сході України.

“Там його залучали до “чергування” на ворожих блокпостах, де він зупиняв автомобілі українських громадян, які намагалися виїхати з тимчасово окупованої частини регіону. Під час таких зупинок бойовики створювали штучні приводи для викрадення людей та конфіскації їхніх авто”, – зазначається в повідомленні.

Крім того, як повідомляють у спецслужбі, фігурант адміністрував декілька прокремлівських груп у забороненій соцмережі “Вконтакте”, у яких агітував мешканців Донеччини вступати до терористичної “ДНР”.

“Однак ще до початку повномасштабного вторгнення Росії він залишив лави бойовиків і приховано виїхав на підконтрольну Україні територію, де намагався “залягти на дно”. Під час оперативних заходів співробітники СБУ встановили його місцеперебування та затримали в одному з прикордонних районів Вінницької області”, – зазначено в повідомленні СБУ.

Під час обшуку в затриманого виявлено мобільний телефон і сім-картки з доказами його комунікації з бойовиками “ДНР”.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Зловмисник перебуває під вартою.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Джерело: https://t.me/SBUkr/9459