October 28, 2024
Політика

СБУ повідомила про підозру у зраді батьківщини чотирьом ексначальникам внутрішніх військ України з Криму

Сер 24, 2023

Київ. 24 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Служба безпеки зібрала доказову базу на чотирьох високопосадовців із колишнього Кримського територіального командування Внутрішніх військ МВС України, які під час окупації півострова зрадили присягу та перейшли на бік російських загарбників, допомагають проводити масові репресії проти місцевих учасників руху опору та беруть участь у каральних рейдах на тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей.

Як повідомляє пресцентр Служби безпеки України в четвер, військова контррозвідка СБУ задокументувала злочинну діяльність колишнього заступника начальника управління Кримського територіального командування Внутрішніх військ МВС України по роботі з особовим складом Олександра Полонського. Він одним із перших підтримав окупацію українського півострова та “присягнув на вірність Росії”, загарбники призначили його “заступником командира окремої бригади внутрішніх військ Росії по республіці Крим і м. Севастополя”.

Іще одним зрадником став ексзаступник начальника управління розформованого Кримського територіального командування Внутрішніх військ МВС України з тилу Віталій Степанчук. Після вступу до лав агресора він став “заступником начальника управління з матеріального і технічного забезпечення росгвардії по Севастополю”.

Наступним зрадником, за даними СБУ, став ексзаступник начальника управління розформованого Кримського територіального командування Внутрішніх військ МВС України з озброєння Віктор Бойко. Нині він входить до командного складу “головного управління військ росгвардії по республіці Крим і м. Севастополь”.

Крім того, задокументовано злочинну діяльність колишнього заступника начальника управління розформованого Кримського територіального командування Внутрішніх військ МВС України з громадської безпеки Сергія Свириденка. Після захоплення півострова він залишився в Сімферополі та вступив до лав агресора, його призначили начальником штабу військ Росгвардії по м. Севастополю.

Усі вони брали участь у забезпеченні окупації території України, а також у проведенні каральних акцій проти місцевого населення на тимчасово окупованих територіях, розповіли в СБУ.

На підставі зібраних доказів усім чотирьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Наразі тривають комплексні заходи щодо встановлення місць перебування зловмисників для їх притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави. Розслідування проводилося за процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя.