October 19, 2024
Економіка

Сенс Банк запровадив продаж ОВДП через мобільний застосунок

Чер 26, 2023

Київ. 26 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Сенс Банк (Sense Bank) запровадив функцію продажу облігацій внутрішніх державних позик України (ОВДП) через мобільний застосунок Sense SuperApp, тоді як раніше його клієнт мав тримати їх до погашення.

“Тепер клієнти можуть не тільки інвестувати й відстежувати стан портфеля, а й достроково продати свої облігації, не очікуючи погашення, і в такий спосіб врахувати власні потреби або ситуацію на ринку”, – йдеться в пресрелізі банку в понеділок.

Як уточнили агентству “Інтерфакс-Україна” в пресслужбі, облігації викуповує сам банк, і “різниця між ціною купівлі та продажу наразі не перевищує 1% у прибутковості річних”.

Уточнюється, що виручка з продажу надійде на рахунок клієнта протягом декількох хвилин у робочий день або наступного дня після 11:00 в іншому випадку.

“Продаж облігацій відбувається у валюті цінного паперу: гривня, долар або євро; комісія за продаж облігацій відсутня. Продати облігації в Sense SuperApp можна, зокрема, й ті, що були куплені через “Дію”, – додали в банку.

Сенс Банк стверджує, що реалізував функцію продажу ОВДП через мобільний застосунок першим серед усіх банків.

За даними Національного банку України, станом на 1 травня 2023 року активи Sense Bank становили 97,19 млрд грн (10-те місце серед 65 банків, що діють у країні).