October 22, 2024
Економіка

"Сентравіс" поставив партію нержавіючих труб китайській корпорації Sinopec

Лип 10, 2023

Київ. 10 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – ПрАТ “Сентравіс Продакшн Юкрейн” (Centravis Production Ukraine), що входить до холдингу Centravis Ltd., здійснило постачання труб одній із найбільших компаній Азії та світу – китайській корпорації Sinopec.

Згідно з пресрелізом компанії в понеділок, “Сентравіс” у рамках контракту відвантажив 53 тонни інструментальних труб.

Водночас нагадується, що 2021 року після дворічних переговорів, підготовки та узгодження необхідних документів “Сентравіс” було схвалено як постачальника китайської корпорації Sinopec.

Цього року український виробник виконав замовлення на постачання інструментальних труб сумарно обсягом 53 тонни.

Sinopec – друга за розмірами компанія-виробник нафти й газу в Китаї та третя хімічна компанія у світі. Виручка компанії 2022 року – $384 млрд. Компанія посідає 32-й рядок у глобальному рейтингу Forbes The Global 2000.

“Для нас це важливе замовлення і крок уперед на азійському ринку – дуже цікавому та конкурентному. Працюємо над тим, щоб надалі отримувати більше таких контрактів і збільшувати частку замовлень у цій частині світу”, – сказав директор із продажу компанії Артем Атанасов, якого цитує пресслужба.

“Сентравіс” заснований 2000 року, входить до десятка найбільших виробників безшовних нержавіючих труб у світі. Його основні виробничі потужності розташовані в Нікополі (Дніпропетровська обл.), 2023 року відкрилася філія компанії в Ужгороді.

На підприємстві працюють понад 1400 осіб.

Географія постачань компанії перевищує 50 країн світу. Нині “Сентравіс” має офіси в США, Німеччині, Італії, Швейцарії, Польщі, Об’єднаних Арабських Еміратах. Безшовні нержавіючі труби використовуються в автомобілях Audi, Volkswagen, Porshe, General Motors, на атомних електростанціях, зокрема на новій АЕС у Великій Британії Hinkley Point C.

“Сентравіс” співпрацює з Benteler Automotive, Buhlmann Group, Webco – з різними компаніями на різних континентах.

Холдинг Centravis Ltd. створено на базі ЗАТ “Нікопольський завод нержавіючих труб”, сервісних і торгових компаній ТОВ “Виробничо-комерційне підприємство “ЮВІС”. Його акціонерами є члени сім’ї Атанасових. У власності Centravis Ltd. перебувають 100% акцій ПрАТ “Сентравіс Продакшн Юкрейн”.