October 17, 2024
Політика

Сили оборони наступають на південному та бахмутському напрямку, мають успіх, закріплюються на нових рубежах – Маляр

Сер 31, 2023

Київ. 31 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Сили оборони України продовжують наступальні дії на бахмутському та південному напрямках, мають успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

“На бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмута. Важкі бої тривають у Кліщіївці, Курдюмівці, Андріївці. Є певні успіхи, закріплюються на досягнутих рубежах”, – написала вона в телеграм-каналі в четвер.

За її даними, “тривають активні бойові дії на лиманському напрямку. Там зараз ворог докладає чималих зусиль для наступу в районах Новогорівки та Білогорівки Луганської області. Але безуспішно. Наші оборонці нищать ворога та не дають реалізувати його плани”.

Як наголосила Маляр, “на південних напрямках триває наступальна операція наших військ. Є певні успіхи, зокрема на напрямку Новоданилівка-Новопрокопівка. Зараз наші закріплюються на досягнутих рубежах”.

Водночас, як зазначила речник Міноборони, на півночі “ворог зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах, утримуючи в Брянській, Курській і Бєлгородській областях три угруповання військ прикриття державного кордону (“Брянськ”, “Курськ” і “Бєлгород”) із метою сковування наших військ і недопущення їх перекидання в райони активних бойових дій. Продовжує обстріли населених пунктів з території Російської Федерації та проводить диверсійно-розвідувальну діяльність з порушенням державного кордону України”.

Джерело: https://t.me/annamaliar/1046