October 18, 2024
Політика

Служба відновлення в Дніпропетровській області отримала допомогу в EUR200 тис. від уряду Словаччини на будівництво магістрального водогону

Вер 1, 2023

Київ. 1 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України підписало угоду про благодійну допомогу зі словацьким Агентством з міжнародного співробітництва та розвитку (SAIDC), повідомляє пресслужба Держагентства.

Як повідомляється, EUR200 тис. допомоги, які отримає Служба відновлення в Дніпропетровській області від уряду Словаччини, підуть на експериментальний проєкт будівництва магістрального водогону, що реалізується відповідно до постанови Кабміну №566 від 6 червня 2023 року.

Як повідомлялося, Держагентство відновлення будує магістральний водогін, щоб мінімізувати наслідки знищення Каховської ГЕС військами РФ. Загальну вартість проєкту наразі оцінюють орієнтовно в 13,5 млрд грн. До допомоги від SAIDC проєкт реалізовувався лише коштом держбюджету, а саме з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Наразі Агентство відновлення запустило першу нитку водогону на ділянці Інгулець – Південне водосховище, що дало змогу забезпечити 25% потреби у воді для Кривого Рогу. Повністю завершити будівництво 145-кілометрового водогону планують у листопаді цього року.