October 25, 2024
Економіка

Ставки за іпотекою в США перевищили 7% вперше з листопада – MBA

Лип 12, 2023

Київ. 12 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Середній розмір ставок за 30-річними іпотечними кредитами в США на тижні, що завершився 7 липня, збільшився за підсумками третього тижня поспіль і оновив максимум з листопада минулого року, йдеться в повідомленні Асоціації іпотечних банкірів (Mortgage Bankers Association, MBA).

Середня відсоткова ставка за 30-річними кредитами на купівлю будинку на суму до $726,2 тис. минулого тижня підскочила одразу на 22 базисних пункти і становила 7,07%.

Тим часом кількість заявок на іпотечні кредити в США за минулий тиждень збільшилася на 0,9% після падіння на 4,4% тижнем раніше. Однак обсяг заявок на рефінансування іпотеки знизився на 1,3%.

Дані про попит на іпотеку наведено з урахуванням поправки на зайвий неробочий день – 4 липня в Штатах відзначали День незалежності. Без урахування поправки кількість заявок впала на 19%.

“Статдані, що надходять, як і раніше, подають змішані сигнали про стан економіки, при цьому прибутковість американських державних облігацій загалом зросла минулого тижня на очікуваннях утримання процентних ставок Федрезерву на високому рівні протягом тривалого часу”, – зазначив заступник старшого економіста MBA Джоел Кан.

Ставки за іпотекою, обсяг якої перевищує $726,2 тис., становили 7,04%, оновивши максимум за всю історію підрахунку показника, тобто з 2011 року, додав Кан.