October 26, 2024
Економіка

Стефанішина: На жаль, нинішній Саміт не завершив епохи невизначеності

Лип 12, 2023

Київ. 12 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Віцепрем’єрка із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявляє, що Україна високо цінує всю підтримку союзників, але хоче домогтися більшого.

“На жаль, нинішній Саміт не завершив епохи невизначеності, що має вирішальне значення для нашої спільної безпеки. Ми високо цінуємо всю підтримку, яку надають Україні союзники. Але ми можемо домогтися більшого. Треба домогтися більшого. Сьогодні ми продовжуємо діалог із партнерами з цього приводу. Україна є невід’ємною частиною євроатлантичної безпеки”, – цитує Стефанішину її пресслужба за результатами виступу на спеціальній зустрічі за участю Міністерства закордонних справ і оборони НАТО з представниками громадянського суспільства в рамках саміту у Вільнюсі.

Зазначається, що під час заходу йшлося про посилення підтримки українського суспільства в умовах повномасштабної війни.

Віцепрем’єрка наголосила на важливості мобілізації зусиль кожного у протистоянні російському агресору, зокрема участі українських жінок пліч-о-пліч із чоловіками в обороні країни в лавах Збройних Сил.

Стефанішина також окреслила виклики, з якими стикаються українські громадяни в умовах війни: численні воєнні злочини Росії, зокрема різного роду насильство щодо цивільного населення, необхідність залишати власні домівки через постійні обстріли, роз’єднання родин, руйнування соціальної інфраструктури та погіршення економічних можливостей громадян.