October 22, 2024
Економіка

Столтенберг: НАТО і ЄС у підтримці України доповнюють одне одного

Чер 29, 2023

Брюссель. 29 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляє, що партнерство альянсу і Європейського Союзу є надзвичайно важливим у питанні підтримки України.

Перед початком участі на запрошення президента Європейської ради Шарля Мішеля в засіданні Ради, що відбувається у четвер у Брюсселі, Столтенберг, звертаючись до Мішеля, сказав: “Дякую за вашу особисту прихильність стратегічному партнерству між Європейським Союзом і НАТО. Це партнерство надзвичайно важливе наразі, коли ми стикаємося з повномасштабною війною в Європі, війною, яка триває в Україні. І я дякую Європейському Союзу за підтримку, яку ви надали Україні, це безпрецедентно, і союзники з НАТО надають безпрецедентну підтримку Україні. Це показує, як ми доповнюємо один одного”.

Генсек також констатував, що ЄС і НАТО працюють разом у багатьох інших сферах, включно з критично важливою інфраструктурою. “Сьогодні публікується звіт, яким підтверджується сила спільної діяльності ЄС і НАТО для захисту енергетики, інфраструктури, транспорту та інших видів критично важливої інфраструктури”, – повідомив Столтенберг.