October 20, 2024
Політика

Суд залишив чинним вирок жителю Луганщини, який передав ворогові координати розташування українських військових на Харківщині – прокуратура

Лип 8, 2023

Харків. 8 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Колегія суддів Харківського апеляційного суду залишила чинним вирок суду першої інстанції щодо жителя Луганської області, визнаного винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

“Колегія суддів Харківського апеляційного суду підтримала позицію обласної прокуратури та залишила вирок суду першої інстанції без змін. У задоволенні апеляційної скарги стороні захисту відмовлено. Триває термін на касаційне оскарження ухвали Харківського апеляційного суду”, – повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

Чоловіка було засуджено за передання окупантам інформації про дислокацію ЗСУ в Харківській області. Як було встановлено, на початку повномасштабного вторгнення фігурант вийшов на двох російських військових із позивними “Яша” та “Урал” і передавав їм інформацію про розташування військової техніки та дислокацію ЗСУ в Харківській області.

Для збору даних він використовував свого друга та дружину, які нічого не знали про його справжні наміри. Дружина робила скріншоти із зазначенням точних геолокацій, оскільки сам чоловік не міг користуватися технічними пристроями. Усю зібрану інформацію він пересилав окупантам через мережу “Телеграм”.

Правоохоронці затримали чоловіка в Харкові наприкінці березня минулого року.

Суд першої інстанції визнав його винним і призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому права власності. Не погодившись із вироком Київського районного суду Харкова, сторона захисту подала апеляційну скаргу, в якій просила виправдати обвинуваченого.