October 24, 2024
Економіка

Суд конфіскував у чиновниці Галицької митниці квартиру в центрі Львова – ДБР

Сер 28, 2023

Київ. 28 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – За матеріалами Державного бюро розслідувань (ДБР) Вищий антикорупційний суд (ВАКС) конфіскував у посадовиці митного поста “Львів – Північний” Галицької митниці квартиру в центрі Львова, оскільки жінка не змогла довести, що придбала її чесно.

“Квартиру у понад 100 квадратних метрів, що коштувала на момент придбання у 2020 році 1,86 млн грн, суд визнав необґрунтованим активом, який підлягає конфіскації. ДБР передало до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури інформацію про необґрунтованість активів чиновниці”, – ідеться в повідомленні пресслужби в понеділок.

Співробітники ДБР, а також прокурори зібрали достатню доказову базу для звернення до суду щодо конфіскації активів митних чиновниць, отриманих необґрунтованим шляхом.

Зазначається, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) підтвердило недоброчесність чиновниці завдяки моніторингу способу її життя.

“Митниця вказала в декларації, що квартиру отримала в подарунок від матері. Аналіз майнового стану та доходів сім’ї чиновниці засвідчив, що вона не мала фінансової можливості придбати цю квартиру”, – зазначають у ДБР.

Джерело: https://dbr.gov.ua/news/za-materialami-dbr-sud-konfiskuvav-kvartiru-posadovici-lvivskoi-mitnici-yaka-ne-zmogla-dovesti-shho-nabula-ii-chesno