October 24, 2024
Економіка

Тайфун "Саола" рухається до півдня КНР, китайська влада попереджає про загрозу повеней

Сер 28, 2023

Гонконг. 28 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Влада КНР закликала готуватися до можливих повеней у зв’язку з тайфуном “Саола”, який зараз рухається через Південно-Китайське море до узбережжя країни, повідомляє в понеділок Channel News Asia (CNA).

Метеорологам не вдається визначити точний маршрут прямування тайфуну, але вони очікують, що “Саола” принесе зливові дощі в прибережні провінції КНР, включно з Фуцзянь і Чжецзян, із середи до п’ятниці. У п’ятницю тайфун має досягти провінції Гуандун.

Влада Фуцзяні почала реалізовувати комплекс термінових заходів у зв’язку з цією загрозою. Зокрема, вона вимагає від екіпажів риболовецьких суден до полудня середи повернутися в порти і зійти на берег.

У вихідні міністерство з управління надзвичайними ситуаціями КНР попередило, що сильні дощі в різних районах країни можуть призвести до розливу гірських потоків, затоплень у долинах малих і середніх річок.

Також минулими вихідними на тлі потужних злив довелося евакуювати три тисячі осіб у провінції Хунань на півдні країни. У повіті Санчжи в ніч із суботи на неділю випало 256 мм опадів – рекорд для Китаю за цей рік.

CNA нагадує, що Китай цього року переживає надзвичайно вологе літо. Наприкінці липня на КНР обрушився тайфун “Доксурі”, що спричинив найсильніші за десятиліття дощі. Так, у Пекіні пройшли найінтенсивніші за 140 років зливи. Унаслідок повеней у китайській столиці загинули щонайменше 33 людини.