October 25, 2024
Політика

Україна і Туреччина мають спільний підхід щодо "Чорноморської зернової ініціативи": Докладаємо всіх зусиль для відновлення її функціонування – Кулеба

Сер 26, 2023

Київ. 26 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністри закордонних справ України Дмитро Кулеба і міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан, який прибув із візитом до Києва, провели переговори, ключовою темою яких стало відновлення роботи “Чорноморської зернової ініціативи”.

“Однією з ключових тем було відновлення Чорноморської зернової ініціативи. У нас тут підхід спільний: ми працюємо, докладаємо всіх зусиль, щоб відновити функціонування цієї ініціативи”, – сказав Кулеба на спільній пресконференції з главою МЗС Туреччини в Києві.

Також міністри обговорили участь Туреччини в українській Формулі миру, участь турецьких компаній у відбудові України та детально говорили про тему вступу України в НАТО.

“Туреччина для нас є особливим членом НАТО. І для самого НАТО є особливим”, – додав Кулеба.

Зі свого боку Фідан привітав українців із Днем незалежності України та наголосив на підтримці Туреччиною територіальної цілісності України. Крім того, він висловив співчуття всім українцям, які втратили близьких у війні.