October 23, 2024
Економіка

Українські виробники м'яса мають намір повернутися на ринок Китаю – Мінагрополітики

Лип 11, 2023

Київ. 11 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Українські виробники м’яса та м’ясної продукції попросили Міністерство аграрної політики і продовольства розглянути можливість експорту цієї продукції до Китаю, повідомила пресслужба відомства.

“Ми спеціально зустрілися з профільними асоціаціями та представниками Держпродспоживслужби перед поїздкою української офіційної делегації до Китаю, де обговорюватимуться деталі співпраці щодо експорту нашого м’яса, зокрема свинини. Нам важливо обговорити всі деталі між учасниками ринку, щоб це питання було вирішено результативно”, – сказав у вівторок на засіданні робочої групи з розвитку м’ясної галузі перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, слова якого наведені у пресрелізі.

У Мінагрополітики зазначили, що для українських експортерів м’яса птиці, яловичини та свинини Китай є одним із найпривабливіших ринків, оскільки найбільшу кількість заявок українські експортери м’яса наразі отримують саме з китайського ринку. Через COVID-19 і війну експорт, зокрема яловичини, до цієї країни було призупинено.

“Наразі відбувається певне потепління в торговельних відносинах між Україною та Китаєм і список наших експортерів яловичини, свинини надалі розширюється. Також на порядку денному стоїть питання і щодо експорту м’яса птиці”, – зазначено в повідомленні.

Відомство уточнило, що вже проведено обмін інформацією з ключових питань із китайською митницею для підготовки двосторонніх зустрічей між країнами, які відбудуться найближчим часом.

Джерело: https://minagro.gov.ua/news/taras-visockij-ukrayina-rozglyadaye-mozhlivist-vidnovlennya-eksportu-myasa-ta-myasnoyi-produkciyi-do-kitayu