October 22, 2024
Політика

Унаслідок обстрілів протягом дня на Сумщині одна людина загинула, дві дістали поранення – ОВА

Вер 3, 2023

Київ. 3 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Унаслідок масованого обстрілу протягом дня в Сумській області одна людина загинула, дві дістали поранення, під вогнем опинилися 8 місцевих громад, повідомляють у зведенні обласної військової адміністрації станом на 21.00 суботи.

“Протягом дня росіяни здійснили 19 обстрілів прикордоння. Зафіксовано 105 вибухів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Обстрілу зазнали Зноб-Новгородська, Есманська, Середино-Будська, Хотинська, Білопільська, Дружбівська, Краснопільська, Новослобідська громади”, – ідеться у зведенні, опублікованому в телеграм-каналі ОВА.

Зазначається, що по місту Середина-Буда здійснено мінометний обстріл (10 вибухів), унаслідок чого пошкоджено приміщення будинку культури, дістали поранення 2 цивільні особи, пошкоджено автомобіль. Також росіяни вдарили з артилерії (10 вибухів), унаслідок чого дістали поранення 4 цивільні особи, 1 правоохоронець загинув. Пошкоджено 2 приватні домоволодіння та приватний автомобіль. Крім того, по м. Середина-Буда здійснено обстріл БПЛА (1 вибух), внаслідок чого пошкоджено приміщення колишнього комунального підприємства – ЖЕКу.

Крім того, внаслідок мінометного обстрілу в Краснопільській громаді було 5 вибухів, пошкоджено лінію електропередачі і газопровід.

За даними обладміністрації, через мінометні та артилерійські обстріли у Зноб-Новгородській громаді було 8 вибухів, в Есманській – 11, Хотинській – 8, Дружбівській – 8, Новослобідській – 20, а також у Білопільській громаді зафіксовано 10 вибухів від артилерії та 12 вибухів через танкові обстріли.

Джерело: https://t.me/Sumy_news_ODA/19224