October 27, 2024
Економіка

У Варшаві повідомляють про проблеми з боку ФРН щодо питання про створення сервіс-центру для німецьких танків

Лип 13, 2023

Варшава. 13 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Польща висловлює готовність на створення в країні центру з обслуговування німецьких танків Leopard, однак у Варшаві повідомляють про проблеми з боку Німеччини, інформує в четвер Польське телебачення.

“За підсумками польсько-німецьких переговорів щодо заснування центру з обслуговування танків Leopard 2 Польща підтвердила повну готовність приймати ці танки для сервісного обслуговування”, – інформує телебачення, вказуючи на проблеми з німецького боку.

“Німеччина має намір зірвати переговори щодо заснування сервіс-центру для танків Leopard, переданих Україні”, – наводить телеканал витяг із газети “Гандельсблат”, яка посилається на міністерство оборони Німеччини.

За даними видання, причиною зриву переговорів із німецького боку є “завищені цінові очікування польського уряду”. Водночас наголошується, що переговори з Польщею тривають, а офіційне рішення буде оголошено найближчими днями.

Посол Німеччини у Варшаві Томас Баггер місяць тому повідомляв, що ФРН і Польща наближаються до укладення угоди про створення станції техобслуговування військової техніки німецького виробництва, яка передається Києву.

Аналогічні центри технічного обслуговування раніше розгорнули в Словаччині та Румунії. Так, у квітні німецький телеканал NTV повідомляв, що німецький оборонний концерн Rheinmetall AG створював такий об’єкт у Румунії в районі населеного пункту Сату-Маре на румунсько-українському кордоні. Зокрема, на цьому об’єкті, який має відігравати центральну роль у забезпеченні боєздатності західних озброєнь, що постачаються в Україну, можна буде обслуговувати танки Leopard 2 і Challenger, самохідні гаубиці, БМП, бронетранспортери та військові вантажівки.