October 28, 2024
Економіка

У Верховній Раді створили ТСК для розроблення держполітики щодо взаємодії з нацрухами корінних народів РФ

Сер 24, 2023

Київ. 24 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Верховна Рада створила тимчасову спеціальну комісію (ТСК) з питань розроблення основних засад державної політики щодо взаємодії з національними рухами малих та корінних народів Російської Федерації.

За відповідну постанову №9617 проголосували 264 народних депутати на пленарному засіданні в четвер, повідомив член фракції “Голос” Ярослав Железняк у телеграм-каналі.

Головою ТСК став член фракції “Голос” Ярослав Юрчишин.

Як повідомлялося, у пояснювальній записці до проєкту постанови наголошується, що українська політика після перемоги у війні над Росією має бути спрямована на усунення воєнно-політичних загроз українській державності та довгостроковий мир.

“І така політика може бути розроблена тільки в тісній взаємодії з національними рухами автохтонних колонізованих народів РФ як єдиної сили всередині РФ, що прагне до поразки своєї держави та встановлення довгострокового миру”, – йдеться в документі.

Серед завдань спеціальної комісії – підготовка пропозицій щодо засад державної політики України, що стосуються взаємодії з національними рухами малих і корінних народів Російської Федерації; розробка законопроєктів та інших актів Верховної Ради щодо засад державної політики щодо взаємодії з національними рухами малих і корінних народів РФ; встановлення зв’язків з парламентами, урядами, науковими організаціями іноземних держав для обміну досвідом щодо діяльності ТСК.

Серед завдань ТСК – підготовка звернень та/або заяв з питань діяльності ТСК до Парламентських асамблей Ради Європи та ОБСЄ, урядів і парламентів держав світу.

Джерело: https://t.me/yzheleznyak/4925