October 17, 2024
У Вінниці реконструюють вулицю з «оксамитовою» трамвайною колією
Uncategorized

У Вінниці реконструюють вулицю з «оксамитовою» трамвайною колією

Тра 21, 2023

У Вінниці відновили реконструкцію вулиці Батозькою, роботи на якій призупиняли після початку війни. Цьогоріч фінасування проєкту відновили, повідомляє міський голова Сергій Моргунов.

Вулиця Батозька. Фото: facebook.com/SAMorgunov

До війни тут проклали більшу частину інженерних мереж, практично облаштували освітлення та підготували дорогу під «оксамитовий шлях», де курсуватимуть трамваї. Останнє — найскладніша частина реконструкції вулиці.

Вулиця Батозька. Фото: facebook.com/SAMorgunov

Технологія «оксамитового» трамвайного шляху передбачає відсутність вібрацій та шуму. Рейки без стиків вкладають не на ґрунт, а на бетонну плиту. Термін експлуатації таких колій збільшується до 30 років.

Оксамитовий шлях на площі Гагаріна. Фото: facebook.com/SAMorgunov

«Оксамитові шляхи» будують у Вінниці з 2016 року: під час реконструкцій вулиць Соборна, проспекту Космонавтів тощо. Таку технологію застосовують також і в Києві, зокрема на вулицях Милославська та Алматинська.

Вулиця Замостянська. Фото: facebook.com/SAMorgunov

На зупинках на Батозькій вулиці також облаштують підвищені платформи для зручнішої посадки й висадки пасажирів. Будуть відокремлені велодоріжки та зелена зона вздовж тротуарів. У майбутньому планують запустити тролейбус.

Модернізація Батозької вулиці пов’язана з проєктом «Вінницька миля», що передбачає оновлення проспекту Коцюбинського з прокладанням трамвайних ліній та реконструкцію Привокзальної площі.

Оксамитовий шлях на проспекті Космонавтів. Фото: facebook.com/SAMorgunov

Джерело: https://hmarochos.kiev.ua/

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *