October 25, 2024
Економіка

У Делі ситуацію з повенями називали екстремальною у зв'язку зі зростанням рівня води в Джамні

Лип 12, 2023

Делі. 12 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Поблизу індійської столиці у зв’язку з підйомом рівня води в р. Джамна почалися евакуації громадян, центральна водна комісія (CWC) називає ситуацію з повінню в районі екстремальною, повідомляє в середу місцеве видання The Economic Times.

За даними CWC, у районі Делі рівень води в Джамні перевершив рівень “небезпечний” і продовжує зростати. Ще в п’яти інших районах країни ситуацію називають “важкою”, ще в 21 вона є “непростою”.

У зв’язку з цим поліція Делі застосувала в зонах, схильних до повені, статтю 144 CrPC, згідно з якою збори в кількості чотирьох і більше осіб заборонені.

Зростання води в Джамні триває протягом кількох днів.

Раніше повідомлялося, що в окрузі Кулу індійського штату Хімачал-Прадеш в горах виявилися заблокованими 15 російських туристів. Посольство РФ у Делі інформувало, що всіх їх евакуювали і розмістили в готелі, їхньому життю нічого не загрожує.

У вівторок Далай-Лама, який проживає в Хімачал-Прадеше, повідомив, що його фонд пожертвує кошти на рятувальні роботи та допомогу постраждалим. Не уточнено, яку саме суму віддасть Далай-Лама.

Зливи в Індії, що тривали кілька днів поспіль, призвели до затоплення населених пунктів, розмиття доріг, проблем із питною водою. Унаслідок негоди в країні загинуло кілька десятків людей.