October 17, 2024
Політика

У Дніпропетровській області завершено слідство у справі про незаконне переправлення громадян України за кордон – поліція

Сер 31, 2023

Київ. 31 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – У Дніпропетровській області передано до суду справу проти трьох організаторів злочинної схеми з переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон, якою скористалися 57 осіб, повідомляє пресцентр Національної поліції України в четвер.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області спільно зі слідчими обласної поліції встановили, що лікар-терапевт одного з медзакладів у Кривому Розі розробив схему і залучив трьох чоловіків як спільників. Помічники підшукували охочих виїхати з України в обхід встановлених норм шляхом виготовлення фіктивних документів. Надалі лікар вносив у медичні документи вигадані захворювання, на основі яких видавалися довідки про непридатність до проходження військової служби. Вартість протиправної послуги коливалася від $1000 до $8000.

Під час слідства встановлено, що послугами зловмисників скористалися 57 клієнтів, а схема принесла їм понад $100 тис. доходу.

Лікаря та двох його спільників обвинувачують у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів і бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури стосовно трьох фігурантів спрямовано до суду. Ще один їхній спільник перебуває в розшуку.