October 22, 2024
Політика

У Північній Америці очікують поліпшення ситуації зі смогом від канадських пожеж

Чер 30, 2023

Київ. 30 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Смог від канадських лісових пожеж усе ще вкриває значну частину Північної Америки та продовжує рухатися на південь, проте ситуація може покращитися у вихідні, повідомляє CNN.

“Очікується, що якість повітря покращиться незабаром, оскільки комбінація з грозової активності та розсіювання диму може привести до цього в більшій частині країни”, – повідомили в Національній метеорологічній службі США.

На ранок п’ятниці, за даними компанії IQAir, містом із найбільш забрудненим повітрям у світі є Торонто. Детройт і Вашингтон посідають третє і четверте місця. Також до першої десятки потрапили Нью-Йорк, Монреаль і Чикаго. У четвер список очолював Детройт.

У США все ще понад 100 млн осіб перебувають під попередженням про погану якість повітря.

Водночас у Канаді ухвалили рішення скасувати запланований на суботу феєрверк на честь Дня Канади в Монреалі. Решта святкових заходів – у силі.

Наразі в Канаді лютують сотні пожеж, понад 250 із них поширюються неконтрольовано. Кілька канадських міст потерпають від серйозного погіршення якості повітря.

Від початку червня на сході Канади, особливо в провінції Квебек, вирують сильні природні пожежі. Місцева влада назвала ситуацію безпрецедентною. У боротьбі з вогнем задіяно спеціальну техніку, зокрема авіацію.

Напередодні в найбільшому місті в провінції Квебек – Монреалі – зареєстрували “небезпечний для здоров’я” рівень забруднення повітря, місцевим жителям рекомендували залишатися вдома і носити маски, якщо вони змушені виходити на вулицю.