October 19, 2024
Політика

У розшук оголошено жителя Херсона, який очолив при окупантах "відділ інформаційних технологій" – прокуратура

Вер 4, 2023

Київ. 4 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Жителю Херсона, який під час російської окупації міста очолив “відділ інформаційних технологій” у незаконно створеній загарбниками окупаційній адміністрації міста, заочно повідомлено про підозру в державній зраді та колабораційній діяльності за ч. 2 ст. 111 і ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Як повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури в понеділок, 39-річний чоловік у липні 2022 року добровільно погодився обійняти керівну посаду в окупаційній адміністрації держави-агресора, тобто в незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території м. Херсона, а саме посаду “начальника відділу інформаційних технологій військово-цивільної адміністрації Херсонської міської територіальної громади Херсонського району Херсонської області”.

“Підозрюваний виконував низку організаційно-розпорядчих функцій, спрямованих на забезпечення безперебійної роботи незаконно створеного органу окупаційної влади, за що, відповідно, отримував від ворога грошову винагороду. Наразі вживають заходів щодо оголошення підозрюваного в розшук і його затримання”, – йдеться в повідомленні.