October 18, 2024
Економіка

"Центренерго" призначило ще трьох членів дирекції

Чер 26, 2023

(додано інформацію про припинення повноважень члена наглядової ради Мужеля в 5-6 абзацах)

Київ. 26 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Наглядова рада ПАТ “Центренерго” призначила трьох членів дирекції, які розпочали виконувати свої обов’язки з 22 червня, терміном до 22 серпня 2023 року.

Згідно із повідомленням компанії в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, їх обрано за поданням в.о. генерального директора “Центренерго”.

До складу дирекції обрано Сергія Білоуса, який раніше працював гендиректором ДП “Регіональні електричні мережі” та директором ТОВ “Об’єднаний енергоресурс”, Юлію Кочаток, яка має досвід роботи т.в.о. директора ДП “Держвуглепостач” та заступницею директора ДП “Укрвугілля”, а також Єгора Рядінського з досвідом роботи на різних посадах у Національній поліції та Державному бюро розслідувань (ДБР).

Раніше, рішеннями НР від 12 червня, членами дирекції “Центренерго” на два місяці обрано Євгена Мірошниченка (головний технолог проєктів ТОВ “Спецтермомонтаж-енерго”, головний фахівець тепломеханічного відділу ПрАТ “Техенерго”) та адвоката, заступницю начальника юридичного відділу Зміївської ТЕС Ларису Чигрину.

Водночас, із 24 червня припинено повноваження члена Наглядової ради Олександра Мужеля як незалежного директора за власним бажанням на підставі його заяви від 9 червня. Він обіймав посаду члена Наглядової ради з 21 вересня 2021 року. Під час призначення до Наглядової ради Мужеля вказували як засновника групи компаній, що займається розробленням IT, торгівлею, управлінням комерційною нерухомістю та фінансовим посередництвом. Інвестбанкір раніше працював на різних посадах в ING, VTB Capital і Merrill Lynch.

Зазначається, що на посаду члена Наглядової ради “Центренерго” замість Мужеля нікого не обрано.

Як повідомлялося, після звільнення наглядовою радою наприкінці травня поточного року з посади керівника “Центренерго” Володимира Єгорова, також із 1 червня припинено повноваження ще п’ятьох членів дирекції: Максима Федотова та Олександра Шайтана, які перебували на посаді з 28 грудня 2022 року, і Олександра Говоруна, Сергія Колеснiкова та Дмитра Олефіра, які перебували на посаді з 10 лютого 2023 року.

Повноваження виконувача обов’язків гендиректора компанії з 23 травня і до припинення повноважень у встановленому порядку покладено на члена дирекції генкомпанії Віктора Спичку.

“Центренерго” експлуатує 23 блоки (18 – пиловугільні та п’ять – газомазутні) на Вуглегірській, Зміївській та Трипільській ТЕС.