October 18, 2024
Економіка

Ціни на нафту слабо підвищуються, Brent на рівні $85,69 за барель

Сер 30, 2023

Київ. 30 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Нафтовий ринок відреагував упевненим зростанням на дані міністерства енергетики США, що показали значне зниження запасів нафти в країні, проте потім частково відіграло підвищення.

Вартість жовтневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 18:05 кч становила $85,69 за барель, що на $0,2 (0,23%) вище, ніж на закриття ринку у вівторок.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на жовтень під час торгів на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) підвищилася на цей час на $0,3 (0,37%), до $81,46 за барель.

Комерційні запаси нафти в Штатах минулого тижня знизилися на 10,58 млн барелів – до 422,94 млн барелів, ідеться в щотижневій доповіді міністерства енергетики країни.

Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на Nymex, зменшилися на 1,5 млн барелів.

Запаси бензину в США минулого тижня знизилися на 214 тис. барелів, дистилятів – збільшилися на 1,24 млн барелів.

Експерти, опитані Bloomberg, у середньому очікували зниження запасів нафти на 2,19 млн барелів, бензину – на 1,25 млн барелів, дистилятів – на 1 млн барелів.

Трейдери продовжують стежити за ураганом “Ідалія”, що обрушився на узбережжя Мексиканської затоки. Національна метеорологічна служба США заявила про “катастрофічні шторми та руйнівні вітри” в районі урагану.

Згідно з даними Управління енергетичної інформації (EIA) міністерства енергетики США, на Мексиканську затоку припадає близько 15% всього видобутку нафти в США і близько 5% видобутку газу.

Крім того, увага трейдерів спрямована на ситуацію в Габоні, де група військових оголосила про позбавлення влади президента Алі Бонго Ондімби, який перебуває при владі 14 років, а в суботу його переобрали на третій термін. Наразі повідомлень про перебої у видобутку нафти або експорті з країни немає.